نقش اپتومتریستها در سازمانهای مردم نهاد در پیشگیری از نابینایی و ارتقاءسلامت بینایی و
توانبخشی بینایی
تمام تلاشی که سیستمهای آموزشی برای تربیت متخصصین میکنند در صورت عدم ارائه آموزهها در قالبهای پیش بینی شده عملا بلا استفاده خواهند ماند.
مراکز خیریه وسازمانهای مردم نهاد یکی از بسترهای ارائه خدمات در سیستم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی است . این سازمانها مختص ارائه خدمت به کسانی است که امکان دریافت خدمات مورد نیاز خود را به دلائل اجتماعی و اقتصادی از سازمانهای دولتی و خصوصی که خدمات خود را درمقابل پرداخت هزینه ارائه میدهند، ندارند.
این موضوع مختص به تنها کشور ما نیست و درتمام دنیا وجود دارد، واقعا نمیتوان گفت آیا تعداد سازمانهای مردم نهاد (سمن) ملاک توسعه یافتگی کشورهاست و یا بر عکس هر کشوری پیشرفته تر باشد تعداد سمنهای بیشتری دارد. کشوری مانند آمریکا بیشترین تعداد سازمانهای مردم نهاد را دارد.
خدمات اپتومتریستها از آن نوع خدماتی است که مسلما با توجه به هزینهها، گروهی از مردم امکان دسترسی به آن را ندارند و در اینجاست که اهمیت سازمانهای خیریه اپتومتری و ارائه خدمات داوطلبانه در بین اپتومتریستها معنا پیدا میکند. با توجه به آمارهای موجود همکاران اپتومتریست در این زمینه خوش درخشیده اند و در طی سالهای گذشته به صورت خودجوش و یا سازمان یافته اقدام به حضور در مناطق کمتر توسعه یافته کشور کرده و خدمات اپتومتری اعم از معاینات و تجویز و درانتها تحویل عینک رایگان به اقشار نیازمند را ارائه داده اند .
با وجود این هنوز ظرفیت برای خدمت رسانی همچنان وجود دارد بخصوص در زمینه توانبخشی افراد کم بینا و نابینا که اپتومتریستها میتوانند سهم به سزایی داشته ونقش آفرینی نمایند.